Gratis pendelbus naar ziekenhuis

Vanaf oktober brengt een speciale bus van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) patiënten naar het ziekenhuis en weer terug naar huis. De GHZ-Regiobus is gratis voor patiënten en één familielid of vriend. Het ziekenhuis biedt hiermee een bijzondere service aan haar patiënten.

De GHZ-Regiobus gaat vooralsnog rijden op vaste werkdagen, meerdere keren per dag, vanuit Boskoop, Waddinxveen, Bodegraven, Oudewater, Bergambacht, Schoonhoven, Krimpen aan de Lek , Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel. De opstapplaatsen liggen centraal in de dorpen en zijn gevestigd bij verzorgingstehuizen en/of huisartspraktijken. De afsprakenkaart van het GHZ geldt als vervoersbewijs.
Het GHZ bekijkt na enkele maanden of deze dienst gecontinueerd, dan wel uitgebreid, kan worden.

Marcel Loot, Manager Gastvrijheid, is erg trots op de nieuwe dienst van het ziekenhuis.
“Niet voor alle patiënten is het eenvoudig om naar het ziekenhuis te komen. Vaak moeten familieleden vrij nemen om deze patiënten te begeleiden of te vervoeren. Daarnaast mogen patiënten, door bijvoorbeeld een behandeling bij de oogarts, soms zelf niet meer rijden. Deze dienst biedt dan uitkomst. Onze professionele chauffeurs helpen de mensen desgewenst met in- en uitstappen. In de GHZ-Regiobus kunnen geen rolstoelen, wel invouwbare rollators en kinderwagens. De busdienst is dus geschikt voor jong en oud. Het is echt uniek in Nederland!”

Advertisements