Gouwenaar introduceert on demand videokanaal INTERVIEWplus

Na films en series nu ook verdiepende gesprekken met topinterviewers on demand
Amsterdam – Vanavond wordt tijdens Het Grote Interviewgala een nieuw online on demand kanaal voor liefhebbers van het verdiepende interview gelanceerd: INTERVIEWplus. Naast het kijken van films en series, lijkt de tijd rijp om voortaan ook goede interviews on demand te kijken. Initiatiefnemer Jeroen van Leeuwen uit Gouda heeft Clairy Polak, Frenk van der Linden, Klaas Drupsteen, Susan Smit, Jan Jaap van der Wal, Leon Verdonschot, Jan Douwe Kroeske, Zarayda Groenhart, Linda Hakeboom en Paul van Liempt gestrikt voor een serie van minstens tien interviews in verschillende disciplines. Mensen kunnen vanaf nu lid worden van INTERVIEWplus. In de 40 dagen na lancering wil het platform 20.000 leden werven om het volledige initiatief tot stand te laten komen.

Bij INTERVIEWplus maken de interviewers de programma’s vanuit hun persoonlijke passie en daarbij behorende expertise. Ze zijn vrij in het invullen van hun programma-idee en het uitnodigen van de gasten. Ook is het kanaal niet afhankelijk van de typische televisiewetten. Zo hangt de gespreksduur af van hoe lang een interview boeiend is, en niet van een vooraf bepaald aantal minuten. “Door al deze ingrediënten én de natuurlijke nieuwsgierigheid van de interviewers voegen we iets toe aan het bestaande aanbod dat nergens anders te zien is”, zegt Jeroen van Leeuwen.

20.000 leden nodig komende veertig dagen
De basis is er. De interviewers zijn er. Maar voor de productie van elf interviewseries zijn er ook nog 20.000 betalende leden nodig die ieder vier euro per maand betalen. Van Leeuwen ziet het positief in. “Wij geloven er heel erg in, er is een grote groep mensen die van het echt nieuwsgierige, lange interview houdt. Maar het oordeel is uiteindelijk aan de leden. Als 20.000 mensen in ons willen investeren, gaan we vol enthousiasme aan de slag om deze mooie series te maken”. De leden die zich inschrijven krijgen invloed. Bijvoorbeeld als het gaat om de vragen die gesteld worden of de uit te nodigen gasten. Wanneer de grens van 20.000 leden doorbroken wordt, staat het team van INTERVIEWplus open voor nieuwe programmasuggesties.

Advertisements

Tien series én aandacht voor hooggeplaatste personen
De tien interviewers gaan maken wat ze al heel lang willen maken. Daarnaast wordt er gezamenlijk een interviewprogramma ‘Hoog bezoek’ gemaakt. Een programma over het bezoek van hooggeplaatste personen uit het buitenland aan Nederland, die we vaak niet op televisie zien. Van elk interview zal zowel een volledige versie als een samenvatting te zien zijn.

Welke programma’s gaan de tien interviewers maken?
1. Clairy Polak: Hoe werkt de Tweede Kamer?
Clairy Polak duikt in het reilen en zeilen van de Tweede Kamer. Ook stelt ze zich tot doel om al de 150 Kamerleden te portretteren.

2. Frenk van der Linden: Liefde in de lage landen
Frenk gaat op zoek naar ‘hoe Nederland anno nu aankijkt tegen de liefde’. Hij interviewt mensen met uiteenlopende ideeën over dit onderwerp: van autochtoon tot allochtoon, van atheïst tot zwaar gelovig, van noorderlingen tot zuiderlingen, etc.

3. Klaas Drupsteen: Gekozen dood
Klaas gaat op zoek naar het taboe en de vele vragen rondom zelfdoding. Hij praat met mensen die hun leven willen beëindigen: familieleden, partners, vrienden, hulpverleners, artsen, theologen, ethici, nabestaanden, getuigen en personen die ooit een zelfmoordpoging deden, maar hun leven weer hebben opgepikt.

4. Susan Smit: De schrijfkamer
Susan Smit bezoekt schrijvers in hun werkkamer en praat met hen over het schrijverschap. Hierbij gaat het vooral om het schrijfproces zelf. Over inspiratie, research, writers block, schema’s, schrijfrituelen, kritieken, de lezingen en alles wat bij het schrijverschap komt kijken.

5. Jan Jaap van der Wal: Eén fles wijn
Op tafel een fles wijn die bij aanvang van het gesprek wordt ontkurkt. Het gesprek stopt pas als de fles helemaal leeg is. In deze eerste serie gaat Jan Jaap van der Wal in gesprek met de oude generatie cabaretiers over de vraag: wat maakt een grap een goede grap?

6. Leon Verdonschot: Dwarse Denkers
Leon Verdonschot gaat op zoek naar denkers die afwijken van de ‘norm’. Het zijn vaak de vaste economen, historici, etc. die opgetrommeld worden, maar Leon wil juist met die denkers praten die er een andere mening op na houden.

7. Jan Douwe Kroeske: Het theater van de DJ
In deze interviewserie praat Jan Douwe Kroeske met de beste DJ’s van NL over hun succes, maar meer nog over hun leven. Elke aflevering gaat Jan Douwe met één DJ het theater in om te kijken en luisteren naar hun inspiratiebronnen.

8. Zarayda Groenhart: Het gebroken gezin
In elke aflevering van deze serie staat een gezin dat een scheiding – recent of al van enige tijd geleden – heeft meegemaakt centraal. Met ieder gezinslid praat Zarayda over zijn of haar versie van het verhaal.

9. Linda Hakeboom: Achter de schermen
In de serie gaat Linda Hakeboom op zoek naar de rol van de mysterieuze personen die achter de schermen werken aan het succes van grootheden uit o.a. de muziek, mode en sportwereld. Wie zijn ze en wat doen ze precies? Een serie over de maakbaarheid van succes.

10. Paul van Liempt: De Ruggengraat van de ondernemer
Paul van Liempt wil ontdekken hoe ondernemen het doel wordt in je leven. In een lange reeks neemt hij de tijd te onderzoeken welke karakters er schuilgaan achter deze aanjagers van de economie.

11. Gevarieerd: Hoog Bezoek
Elke week komen er hooggeplaatste personen naar Nederland voor allerlei zaken, lezingen etc. en vaak keren ze weer in stilte terug. Omdat ze vaak inspirerende en interessante verhalen te vertellen hebben biedt INTERVIEWplus hen met deze serie een podium.