Gouwekerk laat bezoekers uitkijken over stad

GOUDA – Tijdens de expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall in de Gouwekerk in Gouda kunnen bezoekers op zaterdagen ook ‘boven de gewelven’ komen. Een bezoek aan de tentoonstelling met schitterend uitzicht over de stad kan als combiticket met een stadswandeling worden geboekt via VVV Gouda.

‘Veel bezoekers aan de tentoonstelling zijn geïnteresseerd in een klim naar boven,’ aldus Paul Koster, evenementcoördinator van de expositie. ‘We hebben daarom in overleg met VVV Gouda en het Goudse Gidsen Gilde een stadswandeling samengesteld die als eindpunt de Gouwekerk heeft. Eenmaal binnen kunnen bezoekers onder begeleiding tot boven de gewelven aan de voorzijde van de kerk komen. Vanaf daar heb je een fenomenaal uitzicht over de stad.’

Ticketverkoop
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor ‘Stadswandeling naar Dalí en Chagall’ bij de VVV in de Waag (Markt 35) of via info@welkomingouda.nl. Rondleidingen vinden op zaterdagen plaats. Zaterdag 1 juni is de eerste mogelijkheid. De wandeling duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Aansluitend vindt een begeleid bezoek naar boven in de Gouwekerk plaats. Daarna kunnen deelnemers vrij de expositie bezoeken. Uiterste aanmeldmogelijkheid is op de dag zelf tot 12.00 uur. Kosten bedragen € 10,- per persoon.

Advertisements

Openingstijden
De expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur t/m 18:00 uur. Op zondag is de kerk van 12:00 tot 18:00 uur geopend. Op maandagen is de expositie gesloten, met uitzondering van Tweede Pinksterdag.

Over de expositie
‘De expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall is een zorgvuldige samenstelling van bijbelse kunstwerken uit de gevarieerde privécollectie van de Duitse arts Heinz Ess. Naast de werken van Dalí en Chagall bevat de expositie creaties van de Franse kunstenaars Gustave Doré en Gottfried Engelmann én de Duitse schilder en graficus Otto Dix. Ook werken uit het project ‘Esther’ van de Goudse kunstenaar Jan van Lokhorst worden tentoongesteld. Meer informatie over de tentoonstelling staat op https://gouwekerk.com.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

29-05-2019 14:15