Goudse turner Gabriël v/d Weijde pakt goud

Afgelopen zaterdag was de 1e plaatsingswedstrijd van Zuid Holland te Zoetermeer richting de landelijke wedstrijden. Voor gymnastiekvereniging Velocitas Gouda kwamen er 20 turners in actie. In de jongste categorie pakte Gabriël goud, hij is nu zeker van een plekje in de finale. Zijn turnmaatje Ravi kreeg een bronzen medaille omgehangen.

Tobi van Gorsel die ook in deze categorie uitkwam eindigde op de vierde plaats. In de categorie Pupil 2e divisie was het voor Onno v/d Steenhoven een spannende strijd voor het podium. Hij miste hem op een haar na en werd 4e. Jens van Eijk en Wesley Bouman werden in deze categorie 7e en 9e.

Jarick Hertog en Kevin Vink (Pupil 4e divisie) streden ook om finale plaatsen. Jarick werd  3e in deze categorie en Kevin behaalde een 16e plaats. Pom Vooijs en Wout van Veen turnden in instap niveau 16, zij werden 18e en 25e. Lucas de Ronde en Javi Houach die uitkwamen in de 5e divisie mochten beiden het podium betreden. Lucas voor zilver en Javi voor brons. In de categorie Instap 4e divisie was het een zware strijd. Daan Schinkel en Jurre Jongeneel eindigden op een 12e en 15e plek.

In de 4e divisie Jeugd en Junior I werd er ook gestreden om finale plaatsen.
Bart Vollebregt verraste vriend en vijand door 2e te worden. Bram Oostra werd vierde, Luca Lambrechts 5e, Tristan Geluk werd zesde, Roald v/d Meijden 7e en Kasper van Osnabrugge negende.

De tweede plaatsingswedstrijd vindt plaats op zaterdag 8 februari in Zwijndrecht.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?