Goudse sterren stralen: 4 jeugdlintjes uitgereikt

Op vrijdag 28 november reikte wethouder Laura Werger op een feestelijke bijeenkomst in de Trouwzaal van het Stadhuis de jaarlijkse Goudse jeugdlintjes uit. Dit jaar zijn er vier Goudse Sterren uitgereikt aan Nick van den Broek (`99), Wafa El Achkar (`98), Samya Irezzi (`95) en Samira Hamdaoui (`91).
Een deskundige jury heeft voordrachten bekeken en gewogen. Wethouder Laura Werger: “Gouda is een stad met heel veel vrijwilligers. Maar liefst één op de drie Gouwenaars verricht regelmatig vrijwilligerswerk. Dat vrijwilligerswerk van alle leeftijden is, bewijzen deze kanjers. Al op jonge leeftijd zetten zij zich met veel plezier in voor anderen. Hun inspanning verdient echt een jeugdlintje.”

Nick van den Broek (15 jaar)
Nick kwam als 7 jarig jongetje bij ONA voetballen. Als tweedejaars pupil heeft hij de scheidsrechterscursus van Kevin Blom met succes weten af te sluiten en is sindsdien een vaste kracht in het ONA-scheidsrechtersgilde. Ieder jaar ontwikkelt hij zich en kan zo steeds oudere kinderen fluiten. Bij de toernooien is Nick ook altijd bereid te helpen waar nodig. Daarnaast helpt Nick iedere zaterdagochtend bij de kaboutertrainingen,de allerjongste talenten van ONA.

Wafa El Achkar (16 jaar)
Wafa geeft twee á drie keer per week bij Steunpunt OOG huiswerkbegeleiding aan scholieren. Zij vindt het leuk om lesstof uit te leggen en stimuleert hen hun best te doen en goede cijfers te halen. Door haar hulp geeft zij deze scholieren een goede basis voor hun eigen toekomst.

Advertisements

Samya Irezzi (19 jaar)
Samya is een trouwe huiswerkbegeleidster bij Steunpunt OOG. Het vorige schooljaar was zij wel vijf keer per week aanwezig voor huiswerkbegeleiding. Mede door haar eigen HBO studie is dat nu ongeveer twee keer per week. Ook Samya heeft de drive om scholieren goede perspectieven voor hun eigen de toekomst te bieden.

Samira Hamdaoui (23 jaar)
Samira is actief als thuismentor binnen het Brede School Mentorproject. Zij geeft belangeloos een brugklasser – in dit geval een meisje – gedurende anderhalf jaar lang een steuntje in de rug bij alles wat aan school raakt. Iedere week spreekt Samíra af bij haar leerling thuis, zodat ze samen aan de slag kunnen. Op deze manier vergroot Samira de kansen van dit meisje op een goede schoolloopbaan. Samira weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om op eigen kracht je weg te vinden op de middelbare school. Samira doet dit naast haar opleiding in Utrecht.

Jury
Naast voorzitter Willem Hesseling (beeldend kunstenaar), bestaat de jury uit: Daniëlle de Bruijn, (Olympisch kampioen waterpolo), Ciska Jansz (De Ideeënbrouwerij) en Hind Laroussi, zangeres.

Jeugdlintje, de Goudse Ster
Het jeugdlintje, de Goudse Ster, wordt jaarlijks op of nabij de Dag van de Rechten van het Kind, uitgereikt aan kinderen en jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de Goudse samenleving. Er zijn twee categorieën, kinderen tot 12 jaar en jongeren van 13-23 jaar. Weet u ook iemand die u voor wilt dragen? Kijk op www.gouda.nl/jeugdlintje.