Goudse schoolvoetbal 2018/2019 rookvrij

Gouda – SPORT•GOUDA organiseert in samenwerking met de Goudse voetbalverenigingen GC&FC Olympia, CVV De Jodan Boys, SV Gouda, v.v. O.N.A. en SV Donk het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Er doen dit jaar 25 Goudse basisscholen mee met in totaal 159 teams. Dat komt neer op ruim 1600 kinderen die deelnemen aan dit mooie evenement!
Op woensdag 3 en 10 april worden de eerste voorrondes gespeeld door de jongens en meisjes van de groepen 5 t/m 8 van de Goudse basisscholen. Tijdens de voorrondes gaan zij zich proberen te plaatsen voor een felbegeerde plek tijdens de Goudse Stadsfinale die op woensdag 8 mei plaats vindt. De winnaar van deze finale plaatst zich voor de regiofinale, en kan zich vanuit daaruit plaatsen voor de landelijke finale.

Goed Bezig
Dit jaar is in samenwerking met SPORT•GOUDA, de 5 voetbalverenigingen en Gouda Goed Bezig besloten om het schoolvoetbal rookvrij te houden. Hiermee zijn we op weg naar een rookvrije generatie. ‘Wij vinden dat sportende kinderen en roken niet bij elkaar horen.’: aldus Jelle Melkert, Coördinator Schoolvoetbaltoernooi van SPORT•GOUDA.
Ook Wethouder Corine Dijkstra van Gezondheid en Welzijn steunt het initiatief en gaf met dit fotomoment een start signaal voor het rookvrije evenement.  Daarnaast zorgt Albert Heijn Gouda weer voor een gezonde snack voor tussen de wedstrijden door.

KNVB
Door de nieuwe spelvormen vanuit de KNVB ziet het schoolvoetbal er dit jaar anders uit dan voorgaande jaren. De groepen 7/8 spelen 8 tegen 8 op een half veld, de groepen 5/6 spelen 6 tegen 6 op een kwart veld.

De programmaboekjes met daarin meer informatie over het schoolvoetbal zijn te vinden op de website van SPORT•GOUDA.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android  

02-03-2019 11:08