Goudse MotorCrossClub Holland bestaat 60 jaar

Gouda – De Goudse MotorCrossClub Holland bestaat dit jaar zestig jaar en maakt ook al zestig jaar gebruik van het Spoorboscircuit langs de Gouwe, onder de nieuwe spoorbrug. De ‘oranjeclub’ viert feest op 29 juni, 30 juni en 1 juli. Voorzitter Henk Lever en Jacqueline de Rooij zijn de ‘motoren’ achter het feest.

Op vrijdagavond 29 juni is er van 19.00 tot 22.00 uur een reünie en receptie op het Spoorbos aan de Stoofkade 2. De vereniging bracht vele goede rijders voort die het nationaal en internationaal ver schopten. Zoals Joop Kruisinga, Wilco Zeelenberg, Wil van der Laan, Remi van Rees en Peter Groeneveld. Het bestuur van MCCH hoopt op vrijdagavond vele oud-kampioenen te kunnen ontvangen.

Zaterdag is er een ‘andersom cross’ voor alle inhoudsklassen. Het circuit wordt dan in omgekeerde richting bereden. Aansluitend is er een barbecue en disco. Ook op zondag zijn er motocross wedstrijden met een twee-uurs wedstrijd voor de categorieën vanaf 125cc. De brommerklasse staat eveneens aan start.

Advertisements
Ook mountainbikes op het Spoorboscircuit

Er kan tegenwoordig ook aan mountainbiken worden gedaan op het Spoorboscircuit. Dit kan iedere zondag van 9.00 tot 12.00 uur. Voorzitter Henk Lever uit Lekkerkerk legt uit dat het circuit geschikt is voor veel takken van sport: “Het circuit is uitstekend geschikt om te mountainbiken en ook om te veldrijden. Daarnaast was de hondensportvereniging hier ook al een keer en er werd een trail voor atleten georganiseerd met deelname van de Goudse nationaal kampioen Pascal van Norden. MCC Holland stelt zich multifunctioneel op.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android
11-06-2018 16:23