Gouden EK-medaille voor Tom den Heijer

Tom den Heijer van SC Gouda wist dinsdag een gouden medaille op de Aflossing te behalen tijdens het Europees Kampioenschap inline-skaten. Hij won daarmee het eerste EK goud inline-skaten in de geschiedenis van de club.

In het aflossingsteam was ook stadgenoot Teun de Wit opgesteld. Hij reed alleen de voorrondes. Het EK vindt dit jaar in eigen land plaats, in Heerde en Steenwijk.

Op de slotdag van het Europees Kampioenschap op de piste (na een rustdag gaat het toernooi donderdag verder op de weg) wist de Gouwenaar Tom den Heijer de felbegeerde gouden EK-medaille te behalen. Met het aflossingsteam snelde de jarige Den Hejier (hij werd gisteren zeventien) naar de winst in een spectaculaire race over vijftien ronden op de snelle 200 meter piste in Heerde.

Advertisements

Toch nog op het podium
Goud was er ook voor teamgenoten Jordy van Workum, Janno Botman en (reserve) Gouwenaar Teun de Wit. En zo eindigde het baantoernooi voor Den Heijer toch nog op het podium na twee eerdere net-niet-klasseringen: hij werd afgelopen zondag vierde op de Puntenkoers (in dienst van het team) en afgelopen maandag vierde op de Afvalkoers (als kopman maar kansloos na een diskwalificatie van een ploegmaat en een valpartij van hemzelf en zijn enig overgebleven ploegmaatje). Op welke onderdelen Den Heijer op de weg in actie komt is nu nog niet bekend, daarover beslist de bondscoach later vandaag.