GoudaGeeft stopt er mee!

Begonnen als een idee om het ‘echte’ Glazen Huis naar Gouda te halen en het imago van de stad te verbeteren, geëindigd als een prachtig evenement waar de hele (binnen-)stad Gouda meeleefde en bijdroeg tot ver daarbuiten. Samen hebben wij de jaren nadat Gouda zo negatief in het nieuws kwam, ons steentje bijgedragen aan imagebuilding, citymarketing of hoe je het ook wilt noemen.

Plaggen sneeuw wegbikken en je afvragen of er überhaupt wel publiek zal zijn; nog even de website updaten en contact opnemen met de webbouwer om zeker te zijn dat alles werkt; grafisch ontwerpers die in hun vrije tijd de meest prachtige logo’s maakten; technici en leveranciers die met flinke kortingen fantastische producten en diensten leverden, lokale omroepen die zoveel mensen beschikbaar stelden voor live-uitzendingen; Cyclus een kabel op de Markt aan gort reed (wat uiteindelijk een donatie opleverde!); de nieuwste licht- en geluidsgadgets: allemaal gratis of zo goed als gratis! En natuurlijk de mensen van het Rode Kruis die altijd klaarstonden onder het mom: “u roept, wij hebben vrijwilligers”.
Alleen in 2013, toen het nodig bleek, hebben we een aanvraag gedaan voor een subsidie en die ook gekregen. Gouda Geeft heeft verder geen gemeenschapsgeld gekost en wij allemaal hebben daarmee bewezen dat zelfs in tijden van economische tegenslag er een kracht in de Goudse samenleving aanwezig is om dingen te ondernemen, en elkaar te steunen. Daarom willen we iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen bedanken en complimenteren.

De kleinste acts hebben op ‘ons’ podium gestaan, tot de nog kleinere acts die later landelijke bekendheid kregen en onbereikbaar waren voor de gewone Nederlander. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met bedankjes. Maar daar gaat het niet alleen om. Samen hebben wij veel mankracht omgezet in goodwill voor Gouda en, misschien belangrijker, flinke donaties voor 3FM Serious Request en Warchild.

Advertisements

Minder leuk nieuws: de stichting gaat zichzelf nog voor volgend jaar opheffen. Wij zijn op. We hebben ons ding gedaan, iets bijgedragen, maar zien geen mogelijkheden meer om het evenement in huidige vorm in stand te houden, laat staan te laten groeien. Daarom zal vanaf eind dit jaar alleen de facebookpagina bestaan.

Namens het bestuur en de vrijwilligers van Gouda Geeft! willen wij jullie hartelijk danken voor de bijdrage die jullie de afgelopen jaren aan Gouda Geeft! hebben geleverd. Samen hebben we meer dan 18.000 euro opgehaald voor het Rode Kruis (2010, 2011) en Warchild (2013).
In de stichtingsstatuten is bewust opgenomen dat alle opbrengsten naar het goede doel gaan. Om die reden bieden wij de sponsoren dan ook geen afscheidsborrel aan. Wel zouden we het leuk vinden om samen met hen afscheid te nemen van dit meerjarige project. Hiervoor ontvangen de sponsoren binnenkort een uitnodiging.

Namens het bestuur van Gouda Geeft!,
Bram Talman