"Gouda steeds meer in belangstelling"

De start van de Goudse kaasmarkt markeert het begin van het toeristenseizoen. Coördinator toeristische promotie, Heleen de Winter, is blij met het evenementenprogramma dat weer in elkaar is gezet. “Je merkt aan alles dat er meer belangstelling komt voor Gouda.”

De Winter is net terug van de Keukenhof waar tijdens  het paasweekend onder andere Goudse kaasmeisjes aanwezig waren. “Het is mooi om te zien hoe enthousiast de toeristen op hen reageren. Ook tijdens de vakbeurzen die ik de afgelopen maanden heb bezocht, merk ik dat de belangstelling toeneemt. Bij de touroperator dag toonden steeds meer touroperators hun interesse in een programma in Gouda. Ik verwacht dat  dit jaar zijn eerste  vruchten zal afwerpen.” Vorige week is de Welkom in  Gouda folder verspreid. Deze is uitgebreider dan ooit. De folder is in vier talen, dit geldt ook voor de vernieuwde website Welkom in Gouda. “We zetten alle middelen in om bezoekers  goed van dienst te kunnen zijn. Daarnaast verschijnt begin mei de evenementenfolder. Maar we zetten niet alleen in op internationale toeristen. Bezoekers uit eigen land en deze regio zijn heel belangrijk voor ons.”

Erasmus

Advertisements

De voortekenen zijn goed volgens De Winter: “ Het aantal bezoekers van zowel de site als de VVV in De Waag is in sommige maanden verdubbeld vergeleken met vorig jaar. De VVV is van april tot november dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Daarnaast hebben we veel aanvragen van magazines, sites en andere media ontvangen. De foto van de Goudse kaasmarkt haalde deze week zelfs de Sunday Times in Zuid-Afrika. Alle signalen bij elkaar levert groei op. Met een klein team werken we toe naar het doel van een miljoen bezoekers in 2017.” Regeren is vooruitzien. Zo is De Winter al volop in gesprek met touroperators over Erasmusactiviteiten die in 2016 plaatsvinden in Gouda. “Je hebt een lange adem nodig, maar ik heb er vertrouwen in.”De evenementenfolder is gratis en ligt bij de VVV en veel plekken in Gouda.

Keramiekdagen (37)
De Keramiekdagen zijn een belangrijke toeristentrekker voor Gouda.