Gouda start met ja-ja-sticker

Gouda stapt vanaf 6 juni over op de ja-ja-sticker. Wilt u nog reclamefolders ontvangen? Dan moet u een ja-ja-sticker op de brievenbus plakken. Het gaat om folders waar uw adres niet op staat. De nee-ja-sticker en de nee-nee-sticker blijven gelden.

Voor huis-aan-huisbladen verandert er niets. Huis-aan-huisbladen worden overal bezorgd, behalve bij brievenbussen met een nee-nee-sticker. Dit geldt ook voor drukwerk van niet-commerciële organisaties.

Afval
Een groot aantal Gouwenaars gooit reclamefolders ongelezen weg. Dat is zonde van het papier, het vervoer en de verwerking van het afval. Met de ja-ja-sticker verkleinen we de hoeveelheid papierafval. De gemeente voorkomt zo’n 200.000 kilo afval per jaar. Dat is beter voor het milieu. Ook wil de gemeente op deze manier ongewenste post voorkomen.

Advertisements

Bewonersenquête
De gemeente heeft via een enquête onderzocht wat Gouwenaars van de ja-ja-sticker vinden. Van alle huishoudens in Gouda heeft 44% geen sticker op de brievenbus. Driekwart van de ondervraagden gaf aan geen ja-ja-sticker op de brievenbus te gaan plakken. Ruim 20% gaat dit waarschijnlijk wel doen. Een ruime meerderheid (72%) wil de huis-aan-huisbladen wel blijven ontvangen.

Sticker afhalen of aanvragen
U kunt de sticker gratis ophalen bij de receptie van het Huis van de Stad. U kunt de ja-ja-sticker ook gratis aanvragen op de website van de bezorgbranche Spotta. Verder kunt u de sticker online bestellen. Dit kost vaak geld.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over de ja-ja-sticker in Gouda op de pagina over de ja-ja-sticker.

15-05-202200 10: