Gouda onderweg naar meer HBO onderwijs

Gouda – In november 2019 kwam al het bidbook “Campus Gouda” uit. Die was voor Gouda een tussenstap op weg naar meer HBO onderwijs in de stad. Doel: hooggeschoolde mensen binden aan het regionale bedrijfsleven. Vooral opleidingen in de zorg en technologie, met kennis over bodemdaling en stadslogistiek staan in de aandacht.

Het is al langer een wens van Gouda om hooggeschoolde jonge mensen aan de stad te binden. Wethouder Bunnik sprak in dat teken al zijn waardering uit voor de ICT praktijkacademie die recent is opgericht door oud wethouder Jan de Laat. Maar niet alleen in de ICT is de vraag naar arbeidskrachten groot. Ook de zorg heeft moeite met het vinden van de juiste mensen. Het is daarom dat zorgwethouder Corine Dijkstra samen met wethouder Thierry van Vugt aan de nieuwe opleidingsmogelijkheden werkt.

Nog niet bekend was dat nu wordt overlegd met een zestal Hogescholen: de Haagse Hogeschool en NCOI voor volwassenonderwijs. En voor regulier onderwijs met Hogeschool Utrecht, Hogeschool Rotterdam, Christelijke Hogeschool Ede, en Hogeschool InHolland.

Advertisements

Campus Gouda
Eind mei dit jaar werd al een mooie tussenstap gevierd, de lancering van campus Gouda. Die campus moet een ontmoetingsplek worden voor studenten, overheid en bedrijven. Nu nog virtueel, in de toekomst ook echt op locatie. Inmiddels werkt de gemeente hard aan het koppelen van de scholen en het bedrijfsleven, in de hoop dat die samen kunnen zorgen voor een sterkere regionale economie. Meer concrete resultaten worden verwacht in november dit jaar.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

16-07-2020 17:00