Gouda Culinair wordt Culifeest Gouda

Na een jaar van afwezigheid keert het evenement Gouda Culinair terug als Culifeest Gouda. Het Culifeest vindt plaats van 1 tot en met 4 september op de nieuwe locatie GOUDasfalt, het voormalig Koudasfalt terrein gelegen aan de Hollandse IJssel.

Het festival is op deze locatie ruimer opgezet dan voorgaande edities en wil met de nieuwe opzet nog meer de zintuigen prikkelen met pop-up restaurants, muziek, entertainment en kinderactiviteiten. Daarnaast krijgt het festival een culinaire markt, bier- en wijnplein, espressobar, chocolade-atelier, patissier, seafood bar en een sigarenlounge.

Kaartverkoop
Dit jaar  wordt een toegangsprijs ingevoerd. De toegang bedraagt online vijf euro voor een dag-entree. Dat is inclusief 2,50 euro tegoed op de CuliKaart, een betaalpas waarmee men overal op het terrein kan betalen en die men mobiel kan opwaarderen.

Advertisements

Thema’s
Elke Culifeestdag heeft een ander thema. Business Night Thursday geeft het startsein van Culifeest Gouda 2016. Het is een besloten avond voor alle ondernemers uit Midden-Holland.
Vrijdag 2 september is het Jazz Friday, dat wordt afgesloten door Frank in Person met het Skyline Combo. Zaterdag is het tijd voor Food & Festival Saturday. Met Lazy Sunday Lounge wordt Culifeest Gouda afgesloten.

Kookwedstrijd
Tijdens deze eerste editie van Culifeest Gouda gaat men op zoek naar de Beste Amateurchef van het Groene Hart met de kookwedstrijd voor jong en oud: CuliTaste Gouda.