Goud voor TOOS turner Niels van der Sluis

Waddinxveen/Volendam – Op 8 en 9 april werden in Volendam kwalificatiewedstrijden gehouden van het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren. Niels van der Sluis van het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen pakte bij deze wedstrijden het goud.

Jelle Versluis van TOOS turnde niet zijn beste wedstrijd in categorie Pupil 13. Zijn achtste plaats was gelukkig wel genoeg voor doorstroming naar de halve finales. TOOS turner Julian van Herk vertoonde zijn kunsten in categorie Pupil 14. In deze kwartfinale lagen 24 startbewijzen klaar voor de halve finales. Helaas kwam Julian net te kort en met een 25ste plaats is hij uitgeschakeld voor dit seizoen.

Voor drie turners van het ETEC TOOS Turn Team – Nils Eriks, Victoor Moons en Steijn Verhorik – was dit de tweede van drie kwalificatiewedstrijden. Over deze drie wedstrijden wordt bepaald wie de finale mag gaan turnen. Victor kwam uit op een 10e plaats en zal zich nog moeten verbeteren om zich te kunnen plaatsen voor de finale. Nils werd vijfde en mag hiermee hopen op een finaleplaats. Steijn werd vierde. Hij was na zijn goud van de eerste kwalificatie al zeker van een finaleplaats.

In categorie Junior II – 6 kwamen ook drie turners van TOOS in actie: Roeland Sleijpen, Niels van der Sluis en Stefano van Kesteren. Ook voor deze heren was dit de tweede van drie kwalificatiemomenten. Stefano werd 22e en Roeland eindigde als 13e. Beiden zullen zij zich moeten verbeteren bij de laatste kwalificatie om een finaleplaats veilig te stellen (beste twaalf turners). Niels turnde een zeer goede wedstrijd en pakte het goud. Tevens stelde hij hiermee een finaleplaats veilig.

TOOS turners Jari van der Eijk en Erik Koppenaal kwamen uit in categorie Senior 5 en turnden ook hun tweede kwalificatiewedstrijd. Jari werd zesde, maar was al zeker van een startbewijs voor de finale. Erik werd vierde en stelde hiermee een finaleplaats veilig.

Op de foto: Niels van der Sluis (in geel) van het ETEC TOOS Turn Team op de hoogste trede van het podium.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?