GHZ klimt tegen Multiple Sclerose

Vier fysiotherapeuten verbonden aan het Groene Hart Ziekenhuis Gouda en sporters van de MS-fitnessgroep zijn volop in training om de Mont Ventoux te beklimmen op tweede pinksterdag. Hiermee willen ze zoveel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen Multiple Sclerose en om meer aandacht te vragen voor deze ziekte.

MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel waarbij ontstekingen in de hersenen en het ruggenmerg ontstaan. Door de verstoring de zenuwen kunnen verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. Eerste verschijnselen zijn onder andere krachtsvermindering, problemen met het evenwicht, vermoeidheid en gevoelsstoornissen. Er bestaat nog geen genezing voor MS, alleen remmende medicatie.

Het team, onder de naam ‘Groene Hart Klimmers’, wil 10.000 euro bij elkaar fietsen en lopen. Doneren kan via de website http://deelnemers.klimmentegenms.nl/teams/groene-hart-klimmer/. Het team bestaat uit fysiotherapeuten Ronald van de Wetering, Wilco van Wensveen, Marcel van den Beld en Erik Siegers, MS-patiënt Peter van den As en zijn vrouw Karin Satter. Kijk voor meer informatie op www.klimmentegenms.nl.

Advertisements

mont ventoux beklimmen GHZ