GHZ biedt reanimatietrainingen aan familieleden van hartpatiënten

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) biedt reanimatietrainingen aan familieleden van hartpatiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen. Ervaring leert dat de periode tijdens en na de hartrevalidatie voor directe familieleden net zo ingrijpend is als voor de patiënt zelf. Vaak is er angst voor herhaling en angst voor het feit dat men ‘niets’ kan doen. Het GHZ wil naasten van hartpatiënten hierin ondersteunen en de angst die zij ervaren zoveel mogelijk wegnemen.

De reanimatietraining bestaat uit twee bijeenkomsten in de avond. Tijdens de training wordt aandacht gegeven aan het geven van eerste hulp, hartmassage, beademing en het gebruik van een AED apparaat. Het doel van de training is dat de cursisten vertrouwen krijgen in het adequaat handelen, wanneer zij (wederom) in hun directe omgeving te maken krijgen met iemand met hartklachten.
Aan de cursus kan één familielid per patiënt gratis deelnemen.

“Een hartinfarct komt altijd onverwacht. Daarom besloot ik om me voor deze cursus aan te melden. Het geeft mezelf en mijn naasten een goed en zeker gevoel nu ik weet wat ik moet doen, mocht mijn man nog eens getroffen worden door een hartinfarct.” aldus mevrouw Van Lieshout.

Advertisements

Vrienden van het GHZ
De reanimatietraining voor naasten is mede mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van het GHZ.