Gemeenten starten campagne uit bezorgdheid over groei Schiphol

Gouda/Nieuwkoop – De gemeenten in het Groene Hart, waaronder Gouda, maken zich zorgen over de plannen voor een verdere groei van Schiphol. Zij willen aandacht vragen voor dit probleem en doen dat met de campagne ‘Geef stilte een stem’, die maandagmiddag 28 augustus in Nieuwkoop wordt gelanceerd.

De gemeenten maken zich zorgen over de groei van Schiphol. VNO-NCW heeft het zelfs over een groei naar 800.000 vluchten. Dit zal volgens de gemeenten leiden tot nog meer geluidsoverlast en milieuvervuiling in het Groene Hart en andere gemeenten met veel vliegverkeer.

Platform
Voordat de politiek een besluit neemt over verdere groei, willen de gemeenten aandacht vragen voor dit toekomstige probleem. De campagne biedt met www.ikstemvoorstilte.nl een platform waar inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers hun stem kunnen laten horen over dit onderwerp. De campagne wordt niet gevoerd tégen Schiphol, zo zeggen de gemeenten, maar vóór een zorgvuldige belangenafweging bij de besluitvorming over verdere sterke groei van Schiphol.

Advertisements

Brief aan staatssecretaris
In aanvulling op deze campagne hebben de gemeenten gezamenlijk een brief gestuurd aan staatssecretaris Dijksma. Een afschrift is verzonden aan informateur Zalm. In deze brief pleiten de gemeenten voor een zorgvuldige belangenafweging bij het vaststellen van het kader voor de ontwikkeling van Schiphol, het reguleren van vliegroutes en een oplossing voor de problematiek op de lange termijn.

De campagne is een initiatief van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, De Ronde Venen, Gouda, Nieuwkoop, Stichtse Vecht en Woerden