Gemeente sluit horecabedrijf Nieuwehaven jaar vanwege drugshandel

Gouda – Vanwege de vondst van drugs is een horecabedrijf aan de Nieuwehaven eind vorige maand met spoed gesloten. Deze spoedsluiting is nu omgezet in een sluiting voor 12 maanden tot 6 april 2019.

Op 23 maart deed de politie in samenwerking met de gemeente Gouda een inval in het horecabedrijf en werd vervolgens het pand doorzocht. In het horecabedrijf werd een grote hoeveelheid softdrugs. aangetroffen die wijzen op handel in softdrugs. Handel in verdovende middelen levert gevaar en verloedering van de buurt op, vindt de gemeente. Het trekt criminaliteit aan en tast de openbare orde aan. Hierop volgde een spoedsluiting van 2 weken die nu is omgezet naar een sluiting voor 12 maanden.

‘Drugshandel tast leefbaarheid aan’

Burgemeester Schoenmaker: “Illegale drugshandel tast de veiligheid en leefbaarheid van onze stad aan. Dit tolereer ik niet in mijn stad en daarom wordt bij het aantreffen van een hoeveelheid drugs die duidt op illegale handel altijd overgegaan tot het sluiten van een pand. Op die manier kan de rust in de omgeving terugkeren.”

Meld misstanden

Inwoners die een vermoeden hebben dat er ergens mogelijk hennep wordt geteeld, er drugshandel plaatsvindt of misschien sprake is van heling, kunnen dit melden via: 0900 8844.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

10-04-2018 11:36