Gemeente Gouda dreigt met intrekken vergunning

Gouda – Wellicht klopt er iets niet en daarom viel bij twee horecaondernemers uit Gouda vandaag een brief van de gemeente op de mat dat zij van plan is om een vergunning te weigeren of een bestaande vergunning in te trekken. Dat deed de gemeente nadat zij advies inwon bij het Landelijk Bureau Bibob (LBB). Dat bureau doet screenings naar de integriteit van ondernemers. 

Om welke drie horecazaken het gaat waarover de gemeente twijfels heeft, wil de gemeente niet aangeven. Dit omdat de ondernemers nog commentaar mogen geven en eventueel bezwaar kunnen maken. ,,Misstanden pakken we aan”, zegt loco-burgemeester Thierry van Vugt.

Van een afhaal- en bezorgzaak wil de gemeente Gouda de vergunning intrekken. Volgens de gemeente voldoet de zaak niet aan de voorwaarden van een vergunningplicht voor deze categorie.

Advertisements

Ook bij een andere aanvraag, in dit geval voor een nog te openen zaak, trapt de gemeente, na advies van LBB, op de rem. De ondernemer die deze vergunning wilde hebben, heeft ook al een tweede bedrijf in Gouda. Dat wil de gemeente Gouda sluiten door de vergunning in te trekken.

30-07-2021