Fonds Gouda750 van start

Gouda – Maandagavond 2 december is Fonds Gouda750 -Geef Gouda door!- gepresenteerd tijdens de stadsbijeenkomst Gouda750 in Cultuurhuis Garenspinnerij. Het Fonds is ondergebracht in een onafhankelijke stichting, die middelen moet verwerven en toekennen aan activiteiten in het kader van de viering van 750 jaar stadsrechten.

Tijdens dezelfde bijeenkomst zijn ook de spelregels en criteria bekend gemaakt voor het indienen van aanvragen bij het fonds, te vinden op Gouda750.nl. Aanvragen kunnen ingediend worden vanaf 1 januari 2020 en worden beoordeeld in maart, waarna per 1 april de volgende aanvraagronde start.

Voorzitter Hans de Leeuw tegen een goed gevulde theaterzaal van de Garenspinnerij: “Wij maken samen ons feest, inwoners en ondernemend Gouda. Jong en oud, groot en klein, samen vieren we Gouda750. Met Fonds Gouda750 gaan wij middelen verwerven en ook weer verdelen over alle mooie projecten en initiatieven en gaan we er een fantastisch feestjaar van maken. Want vanaf juli 2021 vieren we onze verjaardag uitgebreid in het 750ste levensjaar van Gouda!” 

Advertisements

Aan het fondsbestuur is een cheque van 1,2 miljoen euro uitgereikt waarbij werd gezegd: “We willen graag dat Gouda750 een groots feest wordt, voor, door en met alle Gouwenaars. We rekenen erop dat het fondsbestuur het bedrag dat de gemeente ter beschikking stelt verdubbelt met bijdragen van inwoners, organisaties en bedrijven uit de stad. Samen maken we het feest!”

Geef Gouda door

19 juli 2022 is Gouda 750 jaar stad. Vanaf juli 2021 vieren we onze verjaardag uitgebreid in het 750ste levensjaar van onze stad. Gouda750 inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad mooier en leuker te maken.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

03-12-2019 09:52