Fair-play op Jitae Taekwondo Toernooi!

Op zondag 25 januari organiseerde Jitae Taekwondo & Boksen het eerste evenement van 2015; de 7e editie van de clubkampioenschappen. Bijna 40 taekwondoka’s in de leeftijd van 5 t/m 22 jaar streden in de centrale trainingslocatie in Reeuwijk-Dorp om de felbegeerde prijzen in de onderdelen sparring (gyo-rugi) en stijfvormen (poom se). De deelnemers waren afkomstig van de locaties uit Gouda, Waddinxveen en Rotterdam.

Bij het onderdeel poomse (stijlvormen) dienden de deelnemers twee afzonderlijke stijlvormen (schijngevechten) te demonstreren. Gelet werd hierbij op kracht, dynamiek en technisch juiste uitvoering van de technieken. Hoewel het spannend was voor de meeste deelnemers wisten de meesten zich, mede door de onlangs georganiseerde examens, zich goed staande te houden. Bij de nieuwkomers ging de titel van clubkampioen naar Jillia Deij terwijl het zilver en brons ging naar Sophie Dix resp. Bob Gilijamse. Bij de C-klasse gevorderden won Iris Kroeders goud ten kostte van Yuri Huisman (zilver) en Linde Raijmakers (brons).

Bij de Olympische discipline gyo-rugi (sparring) werd met onderling respect naar coaches, scheidsrechters, spelers en publiek de regels van fair-play toegepast. Bij de allerkleinsten ging de 1e prijs naar Danique Spek die prima scoorde met haar dollyeo-chagi’s. Zilver was er David Prigge en brons voor Sulaiman Essakkati! Bij de beginners nam Sarah Prins met 4 winstpartijen goud mee naar huis. Zilver was er voor Kevin Koren en Fabian van den Heuvel won brons. Bij de 9-10 jarigen werd Rens van der Bas in een spannende finale clubkampioen tegen Jesse van Woudenberg. Brons was er voor Iris Kroeders. In poule D gings de winst naar Chris van den Heuvel en was er zilver voor Timo den Hartog en brons voor Reshma Mohabbat. In poule E poule bij de aspiranten nam de Cas Dirksen de titel mee terug naar Gouda. Zilver was er voor Niels van der Bas en brons voor Yassine Essakkati. Dominique Rijsbergen vierde bij de junioren haar rentree met goud ten koste van Art van Elderen. Brons was er voor Sait Arica. Nadat de strijd was gestreden werd de fairplay prijs aan Ilco Boer toegekend. Jitae bestaat inmiddels alweer 10 jaar en is actief in Waddinxveen, Gouda en Nesselande. Naast taekwondo verzorgt Jitae inmiddels ook boksconditietraining. Kijk voor meer informatie op www.jitae.nl.

Advertisements