Extreme hitte in Gouda

camels in the desert

Hete lucht uit Afrika stroomt de komende dagen naar Nederland. Vanaf woensdag verwacht weersite MeteoGroup een periode van minstens vier tropische dagen met temperaturen boven de 30 graden.

Zeer waarschijnlijk gaat het Nationaal Hitteplan in deze week. Dit plan waarbij extra maatregelen worden genomen om gezondheidsredenen bij kwetsbare groepen te beperken, gaat van start indien een periode van vier of meer dagen met maximumtemperaturen boven de 27 graden worden verwacht.

Tips bij extreme hitte:
1. Drink voldoende water, neem altijd een flesje mee.
2. Blijf zoveel mogelijk in de schaduw en doe geen zware inspanning
3. Houd de woning koel met airco en ventilator
4. Let op de mensen in uw omgeving

Advertisements

Tour de France
Het RIVM raadt bezoekers van evenementen, zoals het WK beachvolleybal en de start van de Tour de France, aan om extra water mee te nemen en zoveel mogelijk in de schaduw te gaan staan. Zaterdag wordt het tijdens de start van de Tour de France naar verwachting ongeveer 35 graden.

Aanmelden voor hitteberichten
Het KNMI stuurt (voor)waarschuwingen voor periodes van aanhoudende warmte naar de GGD. Deze berichten worden verstuurd als de kans op een periode van aanhoudende hitte groter is dan 20%. Via de GGD Hollands Midden kunt u zich hiervoor aanmelden. Zo kunt u zich voorbereiden op periodes van aanhoudende hitte.