Expositie ‘New Mélange’ – Linhuei Chen en Just Alex

Jaarlijks selecteert Firma Van Drie getalenteerde kunstenaars die in datzelfde jaar zijn afgestudeerd. Dit jaar zijn dat twee studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) Den Haag. Linhuei Chen en Just Alex. De expositie is te nu zien tot en met 6 oktober.

Linhuei Chen (1981 Peng-Hu, Taiwan) Ze heeft haar vaderland Taiwan verlaten, ze is een allochtoon, ze is ook partner en ouder van twee kinderen. Ze heeft meerdere identiteiten en schakelt voortdurend van de ene naar de andere identiteit. Het roept complexe gedachten op over haar eigen geschiedenis, over het heden en de toekomst. Dat alles weerspiegelt zich in haar kunstwerken. Die gaan over het verlangen naar hamonieuze familierelaties tussen oorspronkelijke, echtelijke en binnen het eigen gezin.

Nieuwsgierigheid en humor spelen ook een belangrijke rol in het artistieke oeuvre van Linhuei Chen. Haar werk is intuïtief, speels en beperkt zich niet tot één medium. Schilderijen, aquarellen, collages, objecten en videowerken vormen samen één verhaal. Bij de Firma Van Drie toont Chen een reisverhaal “Third Space” Het is haar reisverhaal, haar zoektocht naar een andere dimensie; een soort tussenruimte.

Advertisements

Meer informatie Linhei Chen

Aliaksandra Puhachova ofwel Just Alex (1996 Minsk, Belarus) is eveneens opgegroeid in een heel andere cultuur, die van Wit-Rusland of Belarus. Bij Alex geen meerdere media maar vooral verf en schilderen. Maar haar werken zijn ook een zoektocht en zoals ze zelf zegt: “Als zodanig bakenen doeken een plek af die ruimte laat voor meditatie en voor het observeren van botsingen en veranderingen die uiteindelijk leiden tot detaillering.” Schilderen is voor Alex een geweldig gevecht. Het heeft iets weg van haar sportieve verleden: boksen – het meest ‘hoge’ van alle sporten. Ze raakt nog steeds geïnspireerd door de filosofie erachter.

Wanneer ze aan een schilderij begint ziet ze een boksring voor zich met het doek als haar tegenstander. Alle gebaren van het schilderen zijn hits, zijn stoten zoals tijdens een wedstrijd. Ze experimenteert en manipuleert met de textuur van het doek met de kleurtheorie, vlakverdeling en haar penseelvoering. Haar studio is een plek waar materialiteit transformeert tot spiritualiteit. Het geweldige gevecht dat schilderen voor Just Alex is, wordt zo ook een geweldige vorm van meditatie.

Meer informatie Just Alex

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

24-09-2019 10:50