Expositie de Goudse Streek in Bibliotheek Reeuwijk

Van 5 tot 31 januari 2015 kunt u tijdens openingsuren in de Bibliotheek De Groene Venen in Reeuwijk schilderijen bezichtigen van de leden van de teken- en schilderclub De Goudse Streek.
De circa 20 schilderijen zijn gemaakt met verschillende technieken, zoals aquarel, acryl- en olieverf en tonen zeer uiteenlopende onderwerpen. De leden van de schilderclub zijn enthousiaste amateurs, die komen uit Gouda en omgeving, waaronder ook uit Reeuwijk.

‘De Goudse Streek’ bestaat inmiddels 41 jaar en telt ongeveer 60 leden. De vereniging beschikt over een groot atelier in het nieuwe Nelson Mandela Centrum aan de Bernadottelaan in Gouda. Drie keer in de week, op dinsdag- en donderdagavond en woensdag overdag kan er in het atelier gewerkt worden. Daarnaast zijn er vaak speciale bijeenkomsten bijvoorbeeld op woensdagavond, op zaterdag of buiten in de open lucht.

Tijdens de voor- en najaarsperiode verzorgen academisch gevormde docenten een groot aantal studiebijeenkomsten, waaraan de leden zonder verdere kosten kunnen deelnemen. Tijdens deze sessies worden de diverse teken- en schildertechnieken en het gebruik van verschillende materialen geoefend en komen onderwerpen aan de orde als: portret, model, landschap, stilleven en abstract.
Aan exposities, zoals die nu in de bibliotheek en jaarlijks in september in de Goudse Agnietenkapel, wordt door de leden met enthousiasme deelgenomen, omdat het ze de gelegenheid biedt hun kunnen aan een breder publiek te tonen.

Advertisements

Voor de openingstijden en overige informatie kunt u terecht op www.bibliotheekdegroenevenen.nl.