Erepenning voor Goudse helden

V.l.n.r. Burgemeester Salet, de drie redders: de heer Arkiza, mevrouw Rabouw, de heer Tesser en de heer Heldring van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Gouda – Vijf Goudse helden hebben een erepenning ontvangen van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen voor het redden van slachtoffers uit een auto die te water was geraakt. Burgemeester Salet reikte de erepenningen uit namens de KMRD aan de heer Arkiza, de heer Tesser en mevrouw Rabouw. Twee van de vijf redders konden helaas niet bij de uitreiking aanwezig zijn. Zij ontvangen de erepenning op een later tijdstip.

Op zaterdag 23 maart belandde een auto ondersteboven in het water op de hoek van de Walvisstraat / Westerkade. De auto verdween bijna geheel onder water. De vijf Gouwenaars handelden meteen en doken het water in om de inzittenden uit de auto te bevrijden of gaven eerste hulp en reanimatie op de kant. Burgemeester Salet: “In dit soort situaties, telt elke seconde. Het is niet vanzelfsprekend dat omstanders direct handelen bij een ongeluk. Deze vijf Gouwenaars deden dat gelukkig wel’.

Bij de uitreiking waren ook de drie slachtoffers en hun familie aanwezig om hun redders te bedanken.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

12-07-2019 08:30