Elfjarige Tim van Elleswijk 2e op het NK Karten

Op zondag 13 oktober vond de laatste NK wedstrijd van dit seizoen plaats op circuit de Landsard. De
goede trainingsdagen op vrijdag en zaterdag waren veelbelovend voor de 11 jarige Tim van Elleswijk
uit Waddinxveen. Tim komt uit voor NXT Racing in de Parolin Rocky klasse. Zijn doel voor deze laatste
wedstrijd was het behalen van de dagwinst en zijn positie in het eindklassement zeker te stellen.

Zondag stonden er 36 coureurs aan de start. Vanwege de regen was de baan glad. Hierdoor spinden veel coureurs, waardoor het erg lastig bleek een goede tijd neer te zetten in de maar 7 minuten durende kwalificatie. Dit resulteerde voor Tim in een teleurstellende 8e plaats.

In race 1 moest er dan ook gestart worden vanaf P8. Door mooie inhaalacties kon Tim terugrijden naar de 2e plaats. Racevriendje Rico Hulzinga werd deze race 1e. Aangezien het doel van Rico was om Nederlands kampioen te worden, besloot Rico in race 2 en 3 niet aan te vallen maar achter Tim aan te blijven rijden. Hierdoor behaalde Rico de titel Nederlands kampioen en kon Tim de dagwinst op zijn naam schrijven.

Daarnaast werd Tim door de goede dagresultaten 2e in het eindklassement van het NK in de Parolin Rocky klasse. Onwijs trots en met een mooie grote beker verliet Tim in de late avond het circuit. Op zaterdag 30 november zal de huldiging plaatsvinden van alle kartkampioenen in Venray.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?