Eerste kaasmarkt met beëdiging Jaap Smit als Ere Waegemeester

Gouda – Het nieuwe seizoen van kaasmarkten begon vanmorgen op donderdag 6 april. De kazen werden rond 9.30 uur aangevoerd in een schouw die aankomt aan de Turfmarkt.  Daar werden ze opgewacht door kinderen in klederdracht die de kazen onder begeleiding naar de Markt brengen waar de eerste kaasmarkt officieel is geopend door wethouder Daphne Bergman.In de ochtend werd ook door de burgemeester een nieuwe Ere Waegemeester beëdigd.

Nieuw is de Graskaasmarkt op 1 juni met een paar koeien op de Markt. Daarnaast is het de bedoeling dat een aantal markten officieel wordt geopend door Goudse bedrijven die op deze manier zakenrelaties de kaasmarkt kunnen laten zien. Verder komt er op de kaasmarkt een groot bord te staan waarop de prijzen worden genoteerd die de boeren en handelaren met handjeklap tot stand brengen. Tijdens een groot aantal kaasmarkten is er ook een muzikaal intermezzo met live muziek van circa twintig minuten.

Kinderkaasmarkt
Ook dit jaar is er weer een kaasmarkt die in het teken staat van kinderen: de Kinderkaasmarkt op 15 juni.  Net als andere jaren kunnen bij elke kaasmarkt bezoekers raden hoeveel kilo kaas in een speciale brik ligt. De winnaar krijgt na afloop rond 12.30 uur een lGoudse prijs.

Advertisements