Eerste hittegolf van het jaar in aantocht

sun in blue day sky

Vandaag en morgen zijn de temperaturen bescheiden, het wordt ongeveer 20 graden. Maar de volgende periode met warmte is al weer in zicht. Sterker nog, in de loop van volgende week worden regionaal maximumtemperaturen van maar liefst 35 graden of nog wat hoger verwacht. Volgens MeteoGroup is de kans groot dat het tot een eerste hittegolf van het jaar gaat komen.

We spreken van een hittegolf als het minstens 5 dagen op rij meer dan 25 graden wordt, waarvan er in die 5 dagen ook nog eens 3 dagen moeten zijn met meer dan 30 graden. Het ziet er nu naar uit dat dit in De Bilt gaat lukken. Regionaal, in het zuidoosten van het land, is die kans nog een stuk groter.

37 graden?
Morgen, vrijdag, breekt een langere periode met overwegend droog en zonnig weer aan. Dat betekent voor komende zondag de eerste zomerse dag met minstens 25,0 graden. In het zuidoosten kan het al lokaal 30 graden worden. De dagen daarna lopen de temperaturen nog verder op: maandag tot en met donderdag zijn middagtemperaturen boven 30 graden eerder regel dan uitzondering. Dinsdag en woensdag lijken de heetste dagen te worden, in met name Limburg zijn dan waarden van 37 graden mogelijk. Voor later in de week laten de meeste computermodellen een geleidelijke temperatuursdaling zien.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

20-06-2019 10:00