Een EU Vragen(v)Uur Gymnasium Denkers stellen vragen

Eveline Herben EVP en Ruth Noorduyn EGP

Gouda -Op donderdag 9 mei a.s. bezoeken Eveline Herben van het CDA en Ruth Noorduyn van Groen Links, het Coornhert Gymnasium. Eveline Herben is 9e op de EVP lijst voor het Europese Parlement, de Europese politieke partij van christendemocratische partijen. Ruth Noorduyn vertegenwoordigt Groen Links in de EGP, overkoepelende partij van groene partijen uit Europa. De vragen die leerlingen zullen stellen hebben betrekking op de onderwerpen klimaat, open grenzen en eerlijk delen.

Trees of Wisdom organiseert de middag in het kader van de komende EU verkiezingen op 23 mei a.s. Vragen van de leerlingen, hebben daarom een filosofisch uitgangspunt. Vanuit welke waarden verrichten Herben en Noorduyn hun vertegenwoordigende taken? Leiden hun waarden tot een ‘andere’ opstelling als het de onderwerpen klimaat, open grenzen en eerlijk delen aangaat?

Twee klassen van Michel Klijmij stellen de vragen op. Michel Klijmij, leraar aardrijkskunde, vindt dat zijn onderwijs breder is dan alleen kennisoverdracht. De leerling moet ook in staat zijn die kennis te gebruiken en te herkennen in de dagelijkse actualiteit.

Advertisements

De actualiteit van de verkiezingen van het Europees Parlement kan in het kader van het betrekken van jongeren bij de EU, nog wat aandacht gebruiken. Dat gebeurt dus in de les aardrijkskunde van leraar Klijmij. Deze leerlingen van het Coornhert gymnasium staan met hun school midden in de maatschappij met dit bezoek!

Do 9 mei 13.25, lokaal 13, Coornhert Gymnasium.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android  

01-05-2019 11:15