Duizendste rit VervoersPuntGouda

VervoersPuntGouda heeft afgelopen week de duizendste rit gereden. Dit vrijwilligersproject is begin dit jaar gestart en biedt Goudse senioren maatwerkvervoer van deur tot deur. VervoersPuntGouda is een succes. Inmiddels is men op zoek naar een tweede bus om in de behoefte te kunnen voorzien. Ook extra vrijwilligers zijn meer dan welkom.

“De reacties van klanten én van zorg- en welzijnsinstellingen zijn zeer positief. Ook de gemeente Gouda is positief: het Wmo-loket verwijst inmiddels naar VervoersPuntGouda. Vooral rijden van deur tot deur en het op tijd rijden wordt gewaardeerd. Het initiatief voorziet duidelijk in een behoefte van de doelgroep. Het blijkt ook een uitkomst voor drukke partners en mantelzorgers”, aldus Bob Arends, een van de vrijwilligers.

Vraag naar VervoersPuntGouda groeit snel
De vraag naar VervoersPuntGouda is zo snel gegroeid dat extra bussen, vrijwilligers en sponsors nodig zijn. “Er zijn nu 40 vrijwilligers, maar vooral extra telefonisten, begeleiders in de bus, planners en chauffeurs zijn welkom”, aldus Martin Pohlkamp van VervoersPuntGouda. Momenteel is de technische commissie druk op zoek naar een tweede bus. Kees Thieme, ook vrijwilliger: “Gelukkig heeft de Rabobank al een geweldige financiële bijdrage toegezegd, maar we hebben nog enkele sponsors nodig.”

Advertisements

Voor Gouwenaars van 65 jaar en ouder
Stichting VervoersPuntGouda is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie, zonder winstoogmerk, die goed en goedkoop vervoer van deur tot deur en op tijdafspraak biedt aan Goudse bewoners van 65+ die (met een beetje hulp) zelfstandig kunnen in- en uitstappen. Ook al is het een kort ritje voor een afspraak bij de kapper. Voor aanvragen van vervoer is de Telefoon Centrale op werkdagen bereikbaar op telefoonnummer 06 514 33 031. Meer informatie is te vinden op www.vervoerspuntgouda.nl