Ds David van Veen, nieuwe protestantse predikant in Gouda

Gouda – Gouda heeft een nieuwe protestantse predikant erbij. Zijn naam is ds David van Veen (1973) en hij werkt vanuit De Veste in Gouda-Bloemendaal. “Een maand geleden werd ik verbonden aan Gouda met een prachtige dienst in de Sint Jan. Mijn werkplek is echter De Veste, een mooie moderne kerk in Gouda-Bloemendaal met veel enthousiaste mensen.”

Op de website van de Veste stelt de Goudse predikant zich voor. Van Veen is kerkelijk breed georiënteerd, is verbonden aan een klooster en is ook buiten de kerk actief. “We zijn allemaal zoekers naar zin en willen graag betekenis verlenen aan ons leven. In de kerk houden we die grote levensvragen al eeuwenlang tegen het licht.”

Binnenkort is het weer Pasen. Voor de predikant de eerste keer in Gouda. “Ja, ik kijk daar enorm naar uit. Maar het begint al vóór Pasen, vanaf 26 maart. We noemen dat de Stille Week. Iedere dag is er een viering. Een week van bewustwording, ook voor jezelf, in voetspoor van Jezus. Zo’n week kan ik iedereen eens aanraden.”

Advertisements

Op www.devestegouda.nl is alle informatie te vinden. De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda (tegenover het tankstation van Shell in Bloemendaal). “Alleen bij ons kun je gratis bijtanken!” aldus de predikant.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl