Documentaire van Goudse Bram Roza in Cinema Gouda

Gouda – Het is 25 jaar geleden dat de Nederhorrorfilm ‘De Johnsons’ uitkwam. De film van documentaire- en arthouseregisseur Rudolf van den Berg en literair auteur Leon de Winter gaat over een demonische baby en zeven kale psychopaten die vanuit de Biesbosch de Apocalyps willen ontketenen. Vijfentwintig jaar na dato onderzoekt de Goudse Bram Roza hoe deze film ooit tot stand is gekomen en welke bizarre geschiedenis daaraan voorafging. Op zondag 25 maart om 17.00 uur is zijn documentaire ‘Xangadix Lives!’ te zien in Cinema Gouda.

Bram Roza was acht jaar oud toen hij stiekem van achter de bank meekeek met de film die de oppas aan het kijken was: ‘de Johnsons’. “Het was mijn eerste horrorfilm en het heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Hiermee begon mijn passie voor horror”, vertelt hij.

“Voor mij is ‘De Johnsons’ een onbetwiste klassieker binnen de Nederlandse filmgeschiedenis. Weinig mensen weten van de ongewone gebeurtenissen die hebben geleid tot deze film en de invloed die hij gehad heeft. En dat is precies waarom ik Xangadix Lives! wilde maken.” De toegangsprijs voor de documentaire van Bram Roza in Cinema Gouda is vijf euro, inclusief een kop koffie/thee en een sleutelhanger.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl