Do. 8-3: Lezing auteur Anne Mieke Backer in Chocoladefabriek

Gouda – Op Internationale Vrouwendag, donderdag 8 maart, is Anne Mieke Backer te gast in de Chocoladefabriek voor een avondvullende lezing over haar boek Er stond een vrouw in de tuin. Anne Mieke Backer schreef de geschiedenis van de Nederlandse vrouw vanuit het perspectief van de tuin, maar je zou evengoed kunnen spreken van een reis door de Nederlandse tuinhistorie waarbij de vrouw als gids is gekozen.

Voor haar onderzoek bestudeerde Anne Mieke Backer talloze bronnen zoals brieven en dagboeken en nam ze vele interviews af. Het onderzoek leverde niet alleen portretten op van vrouwelijke tuin- en landschapsarchitecten, maar ook van naamloze boerinnen die hun kennis van bloemen en planten doorgaven aan hun dochters. Van de zestiende-eeuwse prinses en tulpenkweker Marie de Brimeu tot tuinarchitect Mien Ruys, van de Lusthoven van de Oranjes tot gronden van Boskoop en van de grootgrondbezitters van weleer tot de hedendaagse stadstuiniers.

‘Er stond een vrouw in de tuin’ won in 2017 de Ithakaprijs voor de meest vernieuwende publicatie op het gebied van landschaps- en tuinarchitectuur. De lezing vindt plaats op 8 maart om 20.00 uur in de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20 in Gouda). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekgouda.nl of de servicebalie van de Stadsbibliotheek Gouda.

Advertisements

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl