Do. 31-5: Pourbus-lezing door Micha Leeflang

Gouda – Tijdens de tentoonstelling ‘Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda’ presenteert Museum Gouda een lezingenprogramma over de kunstenaar en zijn werk. De lezingen starten om 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur kun je de tentoonstelling bezoeken tijdens de exclusieve avondopenstelling.

Op 31 mei om 20.00 uur is de lezing van Micha Leeflang (1975). Zij promoveerde in 2007 op het technische kunsthistorische onderzoek naar de schilder Joos van Cleve aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2007 is zij als conservator Middeleeuwen werkzaam bij Museum Catharijneconvent in Utrecht.

In haar lezing zal zij ingaan op de rol die Pieter Pourbus speelde in de Zuidelijke Nederlanden. De kunstenaar verhuist immers al op jonge leeftijd naar Brugge. Hoe wordt hij beïnvloedt door zijn Brugse voorgangers en waarin onderscheidt hij zich?

Advertisements

De kosten voor een lezing bedragen 15 euro. Als Museumvriend of met Museumkaart betaalt men 10 euro. Reserveren is mogelijk via aanmelden@museumgouda.nl. Op de avond zelf zijn ook kaarten te koop bij de kassa aan de Oosthaven 9. De bedragen zijn inclusief een bezoek aan de tentoonstelling op de avond van de lezing (19.00 uur).

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

31-05-2018 12:43