Do. 31-5: Concordia Filmavond met Dunkirk

Haastrecht – Donderdag 31 mei is er weer een Concordia Filmavond in Theater Concordia Haastrecht met dit keer de film ‘Dunkirk (2017)’. De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven.

Na het uitbreken van WO II stuurde het Verenigd Koninkrijk 320.000 soldaten naar Frankrijk om de verwachte aanval van Duitsland af te slaan. De verwachting was dat er opnieuw een uitputtende loopgravenoorlog zou ontstaan zoals tijdens WO I. De Duitse aanval liet aanvankelijk lang op zich wachten (de zogeheten ‘phoney war’ of ‘bore war’).

Toen de strijd eenmaal begon – in mei 1940 – was die tot ieders verbijstering al binnen enkele weken gestreden. Met hun gemechaniseerde legermacht, betrouwbare communicatiemiddelen en sterke organisatiestructuur konden de Duitsers snel oprukken. Het Duitse machtsvertoon leidde tot vele voorvallen van paniek, verwarring en massale vluchtpartijen bij de geallieerde troepen.

Advertisements

Concordia Filmavond begint donderdag 31 mei om 20.15 uur. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten kosten 8 euro en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Minimum leeftijd is 12 jaar.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

31-05-2018 12:39