Do. 3-5: Pourbus Lezing Paul Abels

Gouda – Tijdens de tentoonstelling ‘Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda’ presenteert Museum Gouda een divers lezingenprogramma over de kunstenaar en zijn werk. De lezingen starten om 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur kun je de tentoonstelling bezoeken tijdens de exclusieve avondopenstelling. Op donderdag 3 mei is de lezing van Paul Abels.

Pieter Pourbus, die beroemd werd in Brugge, was een Gouwenaar. We weten helaas bijzonder weinig over zijn Goudse jaren. Daarom is het van belang hem te plaatsen in de Goudse omgeving van die tijd. De grote kerkbrand van 1552 vormt de sleutel tot een eenmalige terugkeer van Pourbus naar zijn geboortestad. De Goudse historicus Paul Abels zal dit geheim uit de doeken doen. Locatie: Museum Gouda, ingang Oosthaven 9.

De kosten voor een lezing bedragen 15 euro. Museumkaarthouders of Museumvrienden betalen 10 euro. Reserveren via aanmelden@museumgouda.nl of op de avond zelf kaarten kopen bij de kassa aan de Oosthaven 9. De bedragen zijn inclusief een bezoek aan de tentoonstelling op de avond van de lezing (van 19.00 tot 20.00 uur).

Advertisements

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

03-05-2018 11:34