Do.29-01: Concordia Filmavond: 12 Years a slave

Donderdag 29 januari is het weer Concordia Filmavond in Haastrecht, met de grote Oscar winnaar van 2014: ‘12 Years a slave’.

12 Years a Slave is een Amerikaanse historische dramafilm geregisseerd door Steve McQueen en gebaseerd op de autobiografie ‘Twelve Years a Slave’ (1853) van Solomon Northup. De veelgeprezen film won afgelopen jaar een Oscar voor Beste Film. De prijs werd in ontvangst genomen door producent en acteur Brad Pitt. In totaal won de film drie Oscars, maar ook een Golden Globe en veel andere belangrijke filmprijzen.
Noord-Amerika negentiende eeuw. Solomon Northup (Ejiofor), een ontwikkelde zwarte man met een talent voor muziek, woont met zijn vrouw en kinderen in Saratoga, New York. Op een dag wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Niemand luistert naar Solomon wanneer die beweert een vrij man te zijn. Terwijl hij de gruwelheden van het leven als een slaaf moet ondergaan, droomt hij van een terugkeer naar huis.
De film begint donderdag 29 januari om 20.15 uur. 12 Years a slave draait in Concordia op groot scherm. Minimum leeftijd is 16 jaar. Kaarten (à € 7,00) zijn te bestellen via www.cultureelcentrumconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).