Do. 26-10: Cursus Met alle geweld een relatie

29 september 2017
Op donderdag 26 oktober start Alphen aan den Rijn de cursus Met alle geweld een relatie. Deze cursus is bedoeld voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld in hun relatie en voor vrouwen die in het recente verleden een relatie hadden met een mishandelende partner en willen voorkomen dat ze weer te maken krijgen met huiselijk geweld.

Geweld in een relatie kan gaan over lichamelijk geweld (slaan, schoppen), geestelijk geweld (intimideren, vernederen, de baas spelen) of seksueel geweld (gedwongen worden tot seks). De cursus is gericht op het krijgen van inzicht in de spiraal van geweld, het verhogen van weerbaarheid (power), grenzen stellen, het herwinnen van zelfrespect en zelfwaardering en het doorbreken van isolement.

Deelnemen betekent niet automatisch dat de relatie moet worden beƫindigd. Dit advies krijgen vrouwen vaak van buitenstaanders, maar lotgenoten begrijpen dat het ingewikkelder ligt. Wel is het belangrijk dat het geweld gaat stoppen en dat de weerbaarheid wordt vergroot.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 9.30 tot 11.30 uur en wordt gegeven in het Wijkcentrum, de Oude Wereld 57 in Alphen aan den Rijn. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Kwadraad.
Voor meer informatie en aanmelden kunt u bellen naar 071 890 88 88 (afdeling Preventie) of mailen naar preventie.leiden@rivierduinen.nl. U kunt ook kijken op www.rivierduinen.nl/agenda of www.kwadraad.nl.

Op www.rivierduinen.nl/agenda staat ook meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij GGZ Rivierduinen.