Do.25-06: Wieleravond Tiendeweg

Gouda is er klaar voor. Op 5 juli komt de Tour- karavaan gevolgd door zo’n 200 renners dwars door de kaasstad. Boekhandel Verkaaik, De Vitaminestore en sportzaak TienSport nodigen je uit voor een avond voorpret op de Ronde van Frankrijk. Kom langs op 25 juni om alles te horen over de Tour.

Wielerjargon
Wat is ’chas a la canette, cas patat, geflikt worden, een gat laten vallen? En heb je ook altijd willen weten wat wielrenners bedoelen met linkeballen en op de kant zetten’’? Kenners vertellen je er alles over. De schrijvers Gert Jan de Vries en Joost Heyink zijn ervaringsdeskundigen! Ze lezen ook voor uit hun nieuwe satirische dubbelroman Tour de Farce en Tour de Wobbe.

De passie van debutant schrijver Martijn Veltkamp is, je raadt het al, fietsen. Zijn debuutroman De Verbogen Motor gaat over de psychologie van het wielrennen. Wat doet het afzien met de renner en wat als je geflikt wordt? Veltkamp is gepromoveerd op de invloed van motivatie op gedragsveranderingen.

Advertisements

Hoe belangrijk is voeding en kleding voor het hedendaagse wielrennen? Joop Zoetemelk had nog genoeg aan een bord spaghetti , maar wat eten en drinken ze tegenwoordig en hoe functioneel is de kleding? Je hoort er alles over van Brian Smaele van Craft, een A-merk voor fietskleding. Marco de Jong van Powerbar is gespecialiseerd in sportvoeding. Powerbar is de supplier van de Tour de France. De Jong neemt je mee in de wereld van koolhydraten, elektrolyten, repen, gels en gums.

Is na deze avond de Tour de France vooral iets waar je liever naar kijkt, maar vind je het wel leuk om te trainen, dan kun je hier je boeken, voeding en kleding kopen.

Aanmelden bij Verkaaik boekhandel: info@boekhandelverkaaik.nl
De avond over de Tour begint om 19.00 en wordt gehouden bij de boekhandel aan de Lange Tiendeweg 35 Gouda