Do.22-01: Workshop Mode in de 18e eeuw

Samen met Robert de Vries duiken we onder de rokken van een achttiende-eeuwse Robe a la Polonaise, speciaal door hem voor deze avond op halve schaal gereconstrueerd.

Laag voor laag verteld hij ons over de materialen, constructie en technieken, evenals de do’s and don’t’s van de mode uit die tijd. Een unieke avond voor wie wil weten wat voor schoons er schuil gaat achter de imposante buitenkant van historische kostuums.

Robert raakte al jong gefascineerd door historische kostuums, met een voorkeur voor de 18e eeuw. Na zijn opleiding aan de Rotterdamse Modeacademie was hij jarenlang werkzaam als coupeur in de damesmode onder meer bij Baruch, Gigi Peters Couture en Baltien. Ook heeft hij vele theaterproducties en muziekgroepen gestyled en gekleed, waaronder Within Temptation en Di Gojim.

Advertisements

Tijdstip: donderdagavond 22 januari van 19:30-22:00
Kosten: € 10,-
Lokatie: Maak Lokaal, Ateliers de Spoel, Turfsingel 33 te Gouda
Graag vooraf reserveren ivm ruimte!
Aanmelden en meer informatie via Saskia Bunnik: maaklokaal@hotmail.com / 06-22476521
Dit is de eerste activiteit in het nieuwe atelier van Maak Lokaal dat per 14 januari verhuist naar de Turfsingel. Meer weten over de lessen en activiteiten van Maak Lokaal? Kijk op www.maaklokaal.nl of vind ons leuk op Facebook: www.facebook.com/maaklokaal