Do.22-01: Kennismaken met Jeugdtheaterhuis

Jeugdtheaterhuis Gouda start toneelles voor peuters en ouders

In februari gaan de Speelleerklassen van het Jeugdtheaterhuis weer van start. In deze lessen kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar samen met leeftijdsgenootjes en een juf of meester kennismaken met toneel, doen alsof… Stap voor stap wordt spelen, toneelspelen. Naast de Speelleerklas S (4-6 jaar), M (7-9 jaar) en L (10-12 jaar), start er nu ook een Speelleerklas XS (2-3 jaar), waarin peuters samen met een ouder/verzorger, grootouder of oppas de eerste stap zetten in de wonderlijke wereld van de ‘kunsten’: samen wegdromen, bewegen, luisteren, meezingen, verkleden, maar vooral: spelen. Deze cursus start op woensdagmiddag 4 februari en bestaat uit 6 lessen.

Gratis open lessen voor kinderen
Op donderdag 22 januari kunnen kinderen van alle leeftijden tijdens gratis open lessen kennismaken met het Jeugdtheaterhuis. Vinden ze het leuk, dan kunnen ze in februari direct starten in een van de Speelleerklassen. Er is een open les voor kinderen van 2-3 jaar met ouder/verzorger (16.00-16.30 uur), kinderen 4-6 jaar (16.00-16.30 uur) en kinderen 7-12 jaar (16.45-17.30 uur). De open lessen worden gegeven in Cultuurhuis Garenspinnerij aan de Turfsingel 34 in Gouda. Aanmelden kan via de website van het Jeugdtheaterhuis, www.jeugdtheaterhuis.nl Daar is ook meer informatie te vinden over de Speelleerklassen.

Advertisements

Over het Jeugdtheaterhuis
Het Jeugdtheaterhuis stimuleert kinderen en jongeren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken, door het geven van lessen, het maken van voorstellingen en het ontwikkelen en organiseren van kunst educatieve projecten. Naast de afdeling in Gouda, is het Jeugdtheaterhuis ook actief in Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gorinchem, Leiden en Maassluis.