Do.14-05: Dauwtrappen bij Reeuwijkse Plassen

Kom dauwtrappen bij Staatsbosbeheer en geniet van de stilte in het Reeuwijks Plassengebied.
Staatsbosbeheer organiseert samen de Lionsclub Gouda-Reeuwijk en fam. De Goeij van Natuurboerderij Hoeve Stein voor de tweede keer op Hemelvaartsdag donderdag 14 mei een dauwtrapwandeling door het Reeuwijkse Plassengebied.
Dat betekent wel vroeg uit de veren, maar daar krijg je wel wat voor terug. ‘s Ochtends vroeg is de natuur op haar mooist in dit jaargetijde.

Reeuwijkse Plassen
In het Reeuwijkse Plassengebied wandel je over oude houtkades, tussen de plassen door, langs de Enkele en Dubbele Wiericke en door de weilanden en over de dijken. Je start met een kopje koffie of thee. Daarna met routekaart op weg. Na de gedane inspanning staat een heerlijk ontbijtje klaar in Hoeve Stein.
De opbrengst van deze wandelingen gaat naar een goed doel: de ontwikkeling van een wandel app voor dit prachtige gebied.

Deze wandeling is ook leuk voor gezinnen en kinderen. Op natuurboerderij Hoeve Stein kan men zien hoe de boer de koeien voert en melkt. Proeven van de verse melk of eens een kalfje aaien maken het voor kinderen extra aantrekkelijk. . Kinderen krijgen een kleurplaat en een boerderijbewijs. Er staat een springkussen en voor de lekkere trek worden verse wafels gebakken! U kunt kiezen uit drie verschillende afstanden, 7, 13 of 18 kilometer. Opgeven via www.groenehartcentrum.nl of stuur een mail naar groenehartcentrum@staatsbosbeheer.nl

Advertisements

Kosten zijn € 10,00 per volwassene en €5,00 voor kinderen tot en met 12 jaar.
Startlocatie: Hoevestein, Oukoopsedijk 20, 2811 NG Reeuwijk. Deze wandeling is in samenwerking met Natuurboerderij Hoeve Stein fam. de Goeij en De Lionsclub Reeuwijk.