Do. 13-10: Fotocursussen Bewust Fotograferen en Lightroom

Komende week starten twee fotocursussen bij Rob IJsselstein Fotografie. Op woensdag 12 oktober start de cursus Bewust Fotograferen. Op donderdag 13 oktober de cursus Lightroom.

De succesvolle cursus Bewust Fotograferen wordt gegeven voor mensen, die iets meer met hun fototoestel willen dan alleen op de sluiterknop drukken. Via vijf bijeenkomsten worden zeven creatieve keuzes behandeld, die je kunt maken als je een foto neemt. Creatieve keuzes, die bijzondere foto’s opleveren, en die je vertaalt naar keuzes in sluitertijden en diafragma’s, eventueel in combinatie met instelling van lichtgevoeligheid (ISO). Het maakt niet uit wat voor camera je hebt, zo lang als de sluitertijd en het diafragma ingesteld kunnen worden. Start op woensdag 12 oktober en dan elke veertien dagen. Kosten €87,50

De tweede cursus behandelt het computerprogramma Lightroom. Met Lightroom beheer en bewerk je al je foto’s op een gebruiksvriendelijke en intuïtieve wijze. De cursus is nuttig voor zowel nieuwe geïnteresseerden als voor gebruikers, die meer van de functionaliteiten willen weten. In vier achtereenvolgende woensdagavonden worden veel mogelijkheden besproken en gedemonstreerd. Start op donderdag 13 oktober en de cursus duurt vier avonden. Kosten €70.

Cursisten krijgen veel persoonlijke begeleiding in groepen van maximaal negen deelnemers. De locatie is Doornenburg 62, Alphen aan den Rijn. De avonden duren van 20.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.fotosvanrob.nl. De kosten zijn inclusief koffie en thee met iets lekkers. Opgeven via een email naar rob@fotosvanrob.nl. Inschrijving sluit op zondag 9 oktober.