Do.12-02: Onthulling kunstwerk Ronsseveld

 

Ronsseveld blijft volop in beweging. In de wijk komen wonen, zorg en werk samen en dat wordt donderdag 12 februari bezegeld met het kunstwerk ‘De Verbondenheid’. Het idee voor het beeld werd samen met bewoners bedacht en De Verbondenheid wordt in het hart van het gebied geplaatst. Ook is projectontwikkelingscombinatie Bèta begonnen met de laatste fase waarin nog een aantal woontorens gebouwd gaan worden.

Op donderdag 12 februari 2015 zal het kunstwerk om 16.00 uur worden onthuld. Aanwezigen zijn van harte uitgenodigd om, aansluitend op de onthulling van het kunstwerk, onder het genot van een kopje koffie in de Ronssehof te luisteren naar de toelichting van de kunstenaar op het ontstaan van het kunstwerk.

Advertisements

Met inspanning van werkenden en wonenden in Ronsseveste-Ronsseburght-Ronssetoren-Ronssehof, het Groene Hart Ziekenhuis en aannemer Boele & van Eesteren, kreeg de Goudse kunstenaar Menno Meyer opdracht voor het ontwerp en de productie van het kunstwerk.

Het kunstwerk is 4 meter hoog en heeft een diameter van 1,75 meter. Het symboliseert de verbondenheid in het gebied door 3 hooggeplaatste cirkels, ‘wonen, werken, gezondheid’, in elkaar te plaatsen. Herman Loykens vertelt: “Naar mijn mening is Menno Meyer erin geslaagd om met dit prachtige kunstwerk de essentie van dit schitterende en centraal gelegen woon- en werkgebied nabij het station en het Groene Hart Ziekenhuis in zijn ontwerp te vatten.”