Do.11-12: Lezing van Patricia Huisman bij Waddinxveense Kunst Kring

lezing van de Waddinxveense Kunst Kring op donderdag 11 december a.s. in de Immanuëlkerk. Aanvang 19.30 uur. Ook niet-leden zijn welkom!

Dit is de eerste lezing van Patricia Huisman voor de WKK. Patricia Huisman studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en Bologna. Na haar afstuderen is zij werkzaam geweest als reisleidster op culturele reizen, met als specialiteit Italië, maar ook bestemmingen als Jordanië, Syrië, Moskou en St.Petersburg. Daarnaast startte zij als freelancer met het geven van rondleidingen, cursussen (Rotterdam e.o.) en lezingen over kunstgeschiedenis.
Na twee jaar verbouwen is het Mauritshuis weer geopend. Dit schitterende voorbeeld van Hollands Classicisme werd in de zeventiende eeuw gebouwd door Jacob van Campen voor Johan Maurits van Nassau Siegen. Maar al twee eeuwen doet het dienst als Koninklijk Kabinet van Schilderijen, met weliswaar een bescheiden collectie, maar van het allerhoogste niveau. Natuurlijk kunt u dan eindelijk weer oude bekenden terugzien zoals het Meisje met de parel en het Puttertje, die de wereld hebben rondgereisd. Alle grote namen uit de zeventiende eeuw hangen hier bij elkaar: Rembrandt, Vermeer, Steen, Hals, Leyster, Potter, Rubens. Maar ook minder bekende kunstenaars zoals Jan Mostert, Joachim Wittewael en Cornelis Troost komen in deze lezing aan bod.