Do.05-03: Start cursus 'Dans en Muziek' voor kinderen

Dans en Muziek (voor kinderen van groep 1 t/m 3)

Happy Notes start in samenwerking met Muziekvereniging Concordia op donderdag 5 maart met de cursus ‘Dans en Muziek’ in Haastrecht. In 14 lessen gaan de kinderen op ontdekkingsreis door de veelzijdige wereld van muziek en dans.

Bij ‘Dans en Muziek’ kan ieder kind zichzelf zijn. Er wordt gewerkt met een combinatie van dansexpressie, kinderdans en kindermuziek. Fantasie speelt een grote rol tijdens de lessen. De kinderen worden spelenderwijs gestimuleerd tot ontwikkeling van motoriek, coördinatie, kracht en fantasie in bewegen. Dansexpressie geeft elk kind de ruimte om zichzelf te ontwikkelen binnen hun eigen niveau. Kinderdans stimuleert de dansontwikkeling, ritme, maat houden en danstechniek. Tijdens de lessen wordt ongeveer 45% van de tijd besteed aan dansexpressie en 15% aan kinderdans en de rest aan muziek maken met boomwhackers, ritme-instrumenten en de ocarina.

Advertisements

Door de op de doelgroep aangepaste lesopbouw en lesinhoud kunnen de kinderen heel goed geboeid blijven ondanks de korte spanningsboog. Bij ‘Dans en Muziek’ zijn de kinderen in een fantasie wereld “Bij de koning van dansland”. Binnen dit thema is alles mogelijk.

Elke week is er een nieuw thema met nieuwe liedjes en dansjes.

De lessen vinden plaats in de Grote Haven van 17.45 tot 18.30 uur.

De kosten voor deze cursus zijn € 75,=.

Opgeven en vragen stellen kan via: info@happy-notes.nl

dansmuziek