Do.02-07: Computervragenuurtje De Rotonde

Activiteitencentrum De Rotonde aan de Zuidhoef 138 in Gouda start donderdag 2 juli met een wekelijks vragenuurtje voor mensen die beter gebruik willen maken van hun computer. Ervaren docenten zijn steeds op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden. De kosten zijn € 1 per half uur.

Het computervragenuurtje is één van de activiteiten van De Rotonde waarmee het activiteitencentrum meer een buurtfunctie krijgt dan tot nu toe het geval was. “Onze kernactiviteit was dagbesteding voor mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel”, vertelt Wilmy Kersten, locatiemanager van De Rotonde. “Sinds begin dit jaar valt dit grotendeels onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Daarmee ontstaan nieuwe mogelijkheden. Wij stellen een deel van het gebouw De Rotonde beschikbaar voor mensen die om een andere reden ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving. We worden deels een inloopcentrum waar iedereen welkom is. Het vragenuurtje voor computers is één van de concrete activiteiten. Voor met name oudere mensen blijft een computer een lastig communicatiemiddel.

Tijdens het vragenuurtje kunnen ze vragen stellen en onze vrijwillige experts geven antwoord. De vragenstellers kunnen zelfs hun eigen laptop, tablet of smartphone meebrengen en hun vragen daarover stellen. Dat werkt het snelst. Ouderen die overweg kunnen met een computer kunnen beter blijven deelnemen aan de samenleving, dat is het uitgangspunt voor deze activiteit.”

Advertisements