Dit jaar geen Oranjenacht

Gouda – De organisatie van de jaarlijkse Oranjenacht heeft besloten het evenement dit jaar niet te organiseren.

”We hebben 17 jaar lang op eigen initiatief de Gouwenaars een gratis evenement voorgeschoteld. De laatste jaren waren we echter meer aan het bezuinigen dan dat we ons op kwaliteit konden richten. Door de steeds hogere kosten en lagere inkomsten was het voor ons niet meer haalbaar en het risico veel te groot. Met de invoering van een entreeprijs wilde we weer een volwaardig programma brengen en daarnaast de risico’s beperken. Mede door het extreem slechte weer is dit niet gelukt”.

Het betekent niet dat er definitief afscheid wordt genomen van de Oranjenacht. ”In SoWhat! hebben we een sterke en aanvullende partner gevonden en we gaan samen aan de slag om de mogelijkheden voor de komende jaren te bekijken”. Voornaamste doel is om een weer een jaarlijks terugkerend en kwalitatief evenement te kunnen aanbieden aan de Goudse bevolking. Of hierbij een entreeprijs wordt gehanteerd is nog niet bepaald.

Advertisements

Als laatste wilt de organisatie benadrukken dat het een erg lastige beslissing is geweest. ”We hebben 17 jaar met erg veel plezier aan het evenement gewerkt. We hopen dan ook dat we kunnen spreken van een ‘korte pauze’ en dat we volgend jaar sterker terugkomen”.