Di. 6-11: Start cursus ‘Smaak van de aarde’ in de bibliotheek

Gouda – Het thema van heel Nederland leest 2018 is Voeding. In het kader hiervan biedt de bibliotheek in samenwerking met Jeanine Kouijzer vanaf 6 november een cursus van drie avonden die smaakmakend zijn en een ander perspectief bieden op voeding, voedselkeuzes en bereiding van voeding.

De eerste avond laat Jeanine Kouijzer u uw smaak herontdekken waarbij u zult ervaren wat smaak doet met voeding en wat het belang is van de verschillende smaken. De smaak van de Aarde, zoet, staat centraal aangevuld met de smaken zuur, zout, scherp, bitter en umami.

Tijdens de tweede avond krijgt u inspiratie om passende bij de seizoenen te koken. Uw zintuigen worden hierbij aan het werk gezet!

Advertisements

De laatste avond gaat over de keuken als apotheek voor gezondheid waarbij Jeanine u meer zal vertellen over het belang van goede bereiding van voedsel en waarbij zij een aantal principes van de voedingstherapie vanuit de 5 Elementenleer zal toelichten.

Tijdens de drie weken dat aan de cursus deelneemt zult u ontdekken dat aandacht voor eten tot rust en harmonie kan leiden en bijdraagt aan verbetering van vitaliteit en zelfs tot een duurzamere lifestyle. Kijk voor meer informatie of activiteiten op www.bibliotheekgouda.nl

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

06-11-2018 09:00