Di.30-09 en Wo.01-10: Kaaskeuringen voor Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours

Voor de 55e keer organiseert het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) de spannendste kaaswedstrijd in Nederland. Wie mogen zich de beste kaaskenners van 2014 noemen?

Zo’n 450 kaaskenners doen mee aan deze unieke kaaswedstrijd, de enige in zijn soort. Vakmensen vanaf productie tot aan consument dingen mee naar de NNKC prijzen voor de fijnproevers. De deelnemers proeven “blind” tien kaasmonsters van de meest gangbare Nederlandse kazen. Ze kijken, ruiken, voelen en proeven om te bepalen van welke soort, kwaliteit en leeftijd de kazen zijn. Daarbij worden ook eventuele smaakafwijkingen benoemd. Diegenen die het beste proeven en de kaasmonsters onderscheiden, vallen in de prijzen. Deelname aan de NNKC-keuringen houdt het vakmanschap in de kaassector scherp en draagt zo bij aan het rijke en veelzijdige pallet aan Nederlandse kazen.
Journalisten

De NNKC keuringen vinden plaats op dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober 2014 in het Expo in Houten (’s middags en ’s avonds). De keuringen worden tegelijkertijd gehouden met de Vakbeurs Foodspecialiteiten.
De prijsuitreiking met een wervelende entertainment show is op donderdagavond 9 oktober 2014 in Theater Gooiland in Hilversum.

Advertisements